Muzej grada Novog Sada

Tvrđava 4
Petrovaradin
21000

Muzej grada Novog Sada

MuseumHistorical Feature

Overview

No votes yet

Muzej grada Novog Sada je muzej kompleksnog tipa posvećen prikupljanju, zaštiti, prezentaciji i interpretaciji višeslojne i multinacionalne kulturne baštine sa prostora Novog Sada i područja koja mu gravitiraju.
Za više od 50 godina postojanja u Muzeju grada Novog Sada je prikukpljeno i u njemu se čuva preko 60 hiljada predmeta koji predstavljaju materijalna svedočanstva o životu njegovih najranijih stanovnika, o turbulentnim istorijskim događajima, o privrednom i društvenom razvoju grada, o kulturi stanovanja, estetskim načelima i umetničkim izražavanjima stanovnika Novog Sada.
Deo predmeta iz bogatog fundusa Muzeja predstavljen je javnosti u okviru stalnih postavki u centalnoj zgradi i depandansima, kao i organizacijom tematskih izložbi. Pored izložbene delatnosti, Muzej organizuje i druge vidove programa, kao što su smotre dokumetnarnih i naučnih filmova, promocije knjiga, kreativne radionice namenjene najmlađim sugrađanima i slično, a sve u cilju obogaćivanja kulturne ponude grada Novog Sada.

+381216433145

Location:

Javascript is required to view this map.

Comments

Connections

Compare related sites, explore the related maps, find out about volunteering, how to get here and more. Soon, you will find ways to share this map here, too.

Getting Here

Contacts

Every site using the same primary Icon on Open Green Map is automatically linked here. You can compare different approaches and solutions on this map and others around the world.
Related Sites Worldwide
Choose a connections category from the list on the left.

Multimedia

Registered users can post photos, videos, and documents here.

Impacts

No impacts have been left for this site yet - be the first!

Donate to GreenMaps