Parcul Copou

Parque/Area RecreativaJardín ComunitarioFlores EstacionalesArboles/Bosques CaducifoliosObservación de Aves/Vida Silvestre

Descripción

Sin votos aún

Parcul Copou (sau Grădina Copou) este cel mai vechi parc din Iași, situat pe dealul Copoului. El datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea, amenajarea sa începând în anii 1833-1834 sub domnia lui Mihail Sturza. În centrul parcului este situat unul dintre cele mai vechi monumente din istoria modernă a țării, Obeliscul cu lei, ridicat după planurile lui Gheorghe Asachi în cinstea domnitorului moldovean și a puterilor suzerane și protectoare sub a căror influență se aflau Principatele Române.

Parcul se întinde astăzi pe circa 10 hectare și se bucură de o compoziție peisagistică care a fost descrisă ca fiind unică în Moldova, fiind apreciată pentru frumusețe și echilibru. Vegetația este majoritar arboricolă, cu un fond principal compus din arțar, tei și frasin, complementat de prezența a trei tipuri de arbuști: forsiția, iasomia și liliacul. Tot în acest parc se află Teiul lui Eminescu și un muzeu închinat poetului.

Mai multe busturi dedicate unor personalități ale culturii române străjuiesc aleile principale, iar parcul rămâne o destinație populară în rândul localnicilor și al turiștilor. O serie de activități culturale, printre care festivaluri de poezie, expoziții de fotografie și târguri meșteșugărești, se organizează anual în parc.
Sursa informațiilor: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Parcul_Copou

Location:

Javascript is required to view this map.

Comentarios

Conexiones

Compare related sites, explore the related maps, find out about volunteering, how to get here and more. Soon, you will find ways to share this map here, too.

Getting Here

Every site using the same primary Icon on Open Green Map is automatically linked here. You can compare different approaches and solutions on this map and others around the world.
Other Sites on Map
Related Sites Worldwide
Choose a connections category from the list on the left.

Multimedia

Be the first to add a photo, video, or PDF about this site! Each expresses a personal perspective.

Impactos

No impacts have been left for this site yet - be the first!

Donate to GreenMaps