Parcul Copou

公園/リクレーションコミュニティ・ガーデン
花の名所
紅葉の名所
野鳥/生物観察

このサイトについて

No votes yet

Parcul Copou (sau Grădina Copou) este cel mai vechi parc din Iași, situat pe dealul Copoului. El datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea, amenajarea sa începând în anii 1833-1834 sub domnia lui Mihail Sturza. În centrul parcului este situat unul dintre cele mai vechi monumente din istoria modernă a țării, Obeliscul cu lei, ridicat după planurile lui Gheorghe Asachi în cinstea domnitorului moldovean și a puterilor suzerane și protectoare sub a căror influență se aflau Principatele Române.

Parcul se întinde astăzi pe circa 10 hectare și se bucură de o compoziție peisagistică care a fost descrisă ca fiind unică în Moldova, fiind apreciată pentru frumusețe și echilibru. Vegetația este majoritar arboricolă, cu un fond principal compus din arțar, tei și frasin, complementat de prezența a trei tipuri de arbuști: forsiția, iasomia și liliacul. Tot în acest parc se află Teiul lui Eminescu și un muzeu închinat poetului.

Mai multe busturi dedicate unor personalități ale culturii române străjuiesc aleile principale, iar parcul rămâne o destinație populară în rândul localnicilor și al turiștilor. O serie de activități culturale, printre care festivaluri de poezie, expoziții de fotografie și târguri meșteșugărești, se organizează anual în parc.
Sursa informațiilor: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Parcul_Copou

Location:

Javascript is required to view this map.

コメント

コネクション

ここでは、関連したサイトと比較、地図の探索、ボランティアについてやこのサイトへの行きかたなどがわかります。

行きかた

このグリーンサイトと同じ第一アイコンを指定しているサイトは自動的にここに表示されます。ここに表示されているほかのサイトを見て比較してみよう。
この地図にある関連サイト
世界中の関連サイト
Choose a connections category from the list on the left.

マルチメディア

Registered users can post photos, videos, and documents here.

インパクト

まだ誰からもインパクトは報告されていません!一番目になりませんか?

Donate to GreenMaps